Rode kool per stuk NIEUWE OOGST
- duurzaam geteeld
- Beschikbaarheid & opties: Op voorraad
Rode kool per stuk
De voordelen van het eten van
rode kool
Het
belangrijkste aan het eten van rode kool is misschien wel dat het tal van
ziekten bestrijdt. Waar de ene groente of fruitsoort goed is tegen een bepaalde
ziekte bestrijdt rode kool er meerdere. Een van de ziekten die rode kool
bestrijdt is diabetes. Uit onderzoek is gebleken dat het eten van rode kool een
positief effect heeft op het bloedsuikerspiegel. Voor mensen met diabetes is
het eten van rode kool een goed alternatief voor medicijnen en kan er dus
worden gezegd dat rode kool een medicinale werking heeft. Door het eten van
rode kool gaan de nieren bij mensen met diabetes beter werken. Ook dit is
wetenschappelijk onderzocht. Voor mensen met diabetes zijn de nieren vaak een
zwak punt en daarom is het eten van rode kool erg belangrijk. Daarnaast gaat
diabetes vaak samen met obesitas. Het eten van rode kool is een goede manier om
tegelijkertijd gewicht te verliezen op een gezonde manier.
Verder
is rode kool gezond, omdat het verschillende vormen van kanker kan tegengaan.
Rode kool bevat belangrijke antioxidanten. Antioxidanten zijn nodig om vrije
radicalen in ons lichaam te bestrijden en op deze manier onze cellen in ons
lichaam te beschermen. Rode kool heeft de mooie rode kleur te danken aan ante
cyaniden. Naast dat deze stof voor de mooie rode kleur zorgt, werkt deze stof
ook kanker bestrijdend.
Niet
alleen heeft rode kool een kanker bestrijdende werking, maar er zijn ook
verschillende onderzoeken die hebben aangetoond dat het eten van rode kool goed
is voor het hart en de lever. De ante cyaniden hebben niet alleen een positieve
werking op de vrije radicalen tegen kanker, maar bestrijden ook de vrije
radicalen in het lever en het hart. Daarnaast heeft een onderzoek uit Saudi
Arabië aangetoond dat rode kool leverbeschadiging zelfs kan genezen. Daarmee
heeft rode kool een geneeskrachtige werking.